Welkom in de wereld van een peuter!

Welkom in de wereld van een peuter!

Onze kleine man is inmiddels twee jaar en geen dreumes meer. Nee, hij is een hele grote peuter. Een peuter in hart en nieren en volgens ons bevalt het hem wel prima. Want geef zelf toe, papa en mama pesten is toch het allerleukste wat er is? Het toilet vol proppen met speelgoed en ordinair krijsen op de grond. Welkom in de wereld van een peuter!

Dagelijks overkomt het me en wordt ik door Sven meegesleurd om mee te kijken in zijn peuterleven. Want papa’s en mama’s, geloof me dit is fantastisch! Wanneer het natuurlijk binnen de beperken blijft en het jou natuurlijk uit komt. Natuurlijk komt het ons soms verschrikkelijk slecht uit en juist dan gebeuren er dingen die wij absoluut niet willen. Voor wie mij op Instagram volgt heeft kunnen zien dat ik onlangs de muren weer heb gewit..een dag later zat er weer een mooie tekening op. Onze kleine Picasso. En boos worden? Dat lukt mij niet altijd.. (oeps!) Vandaag deel ik maar een greep van onze kleine peuter en ervaringen..lezen jullie mee?

Niet weten wat hij wil..
Meneer wil een koekje dat in een papiertje zit. Mama moet hem losmaken, mama mag het niet loshalen, hij wil ging koekje, zet hem op het krijsen, wil toch dat koekje en mama moet hem loshalen.

Op de grond liggen, overal en wanneer het hem uit komt..
Want geef nu zelf toe, vanaf de grond lijkt de wereld toch een stuk leuker? Vooral als je hier je ouders mee kunt pesten. Onlangs overkwam me het. Sven besloot om midden in de winkel op de grond te gaan liggen. Op staan HO maar.

Ordinair krijsen..
En dan heel ordinair en gigantisch hard. Zo hard dat het na afloop in je oren nog nagalmt.

Welkom in de wereld van een peuter!

Duplo, knuffels, boekjes en auto’s all-over..
Met een peuter in huis is je huis niet meer Pinterest-proof. Om de haverklap sta ik op een Duplo blokje (met LEGO straks wordt het nog leuker) en ik ruim minstens drie keer per dag zijn speelgoed op. Mama aan het werk zien ik blijkbaar het allerleukste wat er is..haha.

Met eten spelen..
Speelgoed is een overbodige luxe als er eten is. Wij hebben prachtige witte muren die maandelijks weer een verf buurt krijgen. Want onze peuter vindt het erg leuk om met eten te spelen en te gooien.

Toilet (papier)..
Het toilet wordt hier als een kermisattractie gezien. De gehele toiletrol wordt afgerold en in het toilet gedeponeerd. Dan nog niet te spreken over het speelgoed, knuffels, mijn sieraden en zijn speen.

WELKOM IN DE WERELD VAN EEN PEUTER!

Ja, we hebben onze handen vol aan onze peuter. Maar wat genieten wij weer elke keer van hem!

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die zich hier in kunnen herkennen. Laat vooral een reactie achter. Ook wanneer je nog punten hebt om mee aan te vullen. Gedeelde smart is halve smart..haha!

 

Diana (22-03-1990), heeft een geregistreerd partnerschap met haar grote liefde M, heeft een zoontje genaamd Sven (27-10-2014), drinkt een wijntje op z’n tijd en verzint 10.000 redenen om niet te hoeven sporten.

Ook leuk om te lezen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *