Tweede vakantiebestemming, Warschau (Polen 2016)

Warschau

We keken onze ogen uit toen wij deze miljoenen stad binnen reden. Wat een grote, magische gebouwen en wat een prachtige monumenten. Oud en nieuw. Een stad met een rijke geschiedenis maar tegelijkertijd zo modern. Wij zijn verliefd geworden op deze Poolse stad (en dan zijn we nog niet eens in Krakau geweest!). Vandaag deel ik met jullie onze tweede vakantiebestemming, Warschau.

In dit artikel lees je alles over onze tweede bestemming, bezienswaardigheden en hotspots rondom Warschau. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de reis hierheen? Dat lees je hier.
Heb je mijn eerste verslag gemist over onze eerste bestemming? Dat lees je hier.

We kwamen aan bij ons hotel, checkten in en namen onze bus richting de stad om te eten bij, jawel KFC. Mijn man en kind zijn nu eenmaal dol op KFC. Ons hotel stond net buiten de stad maar met 10 minuten stonden we midden in de stad. (We stapten op bij halte Mokotów, bus 501,519 en 522 gaan altijd richting de stad).

Nieuwe, moderne stad Warschau
We verbleven 2 nachten in Warschau en hadden dus één hele dag om alles uit Warschau te halen wat wij wilden. We besloten de bus te pakken richting de oude stad. Dit werd voor ons overigens een ochtend..Sven was niet te genieten die dag en we besloten om toch zijn middagslaapje te laten doen op de hotelkamer en smiddags weer te zien. Smiddags zijn we uiteindelijk de nieuwe stad ingegaan om te eten en in het park nabij het station te spelen.

Warschau
Warschau
Warschau

Oude stad, Stare Miasto
Elke foto die je maakt in Stare Miasto kan zo als aanzichtkaart de boeken in. Wat ons betreft MOET je naar Stare Miasto als je in Warschau bent.

Warschau
Warschau
Warschau
Warschau
Warschau
Naast Maastricht zijn wij verliefd geworden op deze rijke stad, Warschau. Wij willen nog eens heel graag terug om deze trip (goed) af te maken en werkelijk alles uit Warschau halen wat er te halen valt. Een weekend is veel te kort om deze stad goed te leren kennen. Naast de stad Warschau willen we ook eens graag naar Krakau. Deze stad moet volgens de familie in Polen nog mooier zijn dan Warschau.

Volgende week lees je mijn laatste verhaal over onze roadtrip in Polen. We reizen dan af naar Biecz, een plekje naast Jaslo waar de familie woont. 

Ben jij wel eens in Warschau of Krakau geweest?

 

Diana (22-03-1990), heeft een geregistreerd partnerschap met haar grote liefde M, heeft een zoontje genaamd Sven (27-10-2014), drinkt een wijntje op z’n tijd en verzint 10.000 redenen om niet te hoeven sporten.

Ook leuk om te lezen..

6 reacties

  1. Aaah dit vind ik zo leuk aan travelposts! Ik had Warschau (of Krakau) dus nooit op mn wishlist gezet. Maar als ik dit zo zie lijkt het me súperleuk! 🙂

  2. Wauw, ziet er goed uit! Wij waren nooit echt van plan om naar Polen te gaan, totdat we de mogelijkheid kregen om Auschwitz te bezoeken. Heel wat anders natuurlijk, maar we zijn toen ook naar Krakau geweest en dat vonden we heel mooi! Sindsdien zijn we erg positief over Polen, dus wie weet nog een keer naar Warschau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *