Reisverslag van de (auto) vakantie in Polen 2016.

Polen

Zo, ik ben uit mijn vakantiemodus gestapt en we zijn allemaal inmiddels alweer een tijdje hard aan het werk. Het zoeken naar ritme en balans is weer begonnen, want geloof me, die is moeilijk te vinden. Zowel voor ons als voor Sven. Maar goed, daar ga ik het vandaag niet over hebben. Vandaag deel ik met jullie ons reisverslag van de (auto) vakantie in Polen 2016!

In dit verslag lees je al onze reisdagen, hoe lang we er over deden en onze ervaringen om op reis te gaan met een dreumes/peuter. Toen Sven een baby was zijn we ook al eens voor een weekje afgereisd naar Polen. Dit beviel ons zo goed dat we een week verlengd hadden naar ruim twee weken en hebben er een ware roadtrip van gemaakt!

Reisdag 1, van huis naar Hotel Oskar (A2) 

We begonnen onze reis op zondag 28 augustus 2016. De auto was afgeladen en we vertrokken met frisse moed om kwart over 7 sochtends richting onze eerste stop. Hotel Oskar, zo’n 881km vanaf ons startpunt. Een hotel langs de A2. Rond 18.00uur savonds kwamen we aan en namen ons voor om iets te gaan eten, even met Sven te spelen in de speeltuin en dan te gaan slapen. Onze eerste dag was voorspoedig verlopen en Sven was een engel.

img_5351

Reisdag 2, van Hotel Oskar (A2) naar Gizycko
Na een goede nachtrust werden we extreem vroeg wakker (5 uur!) en besloten om ons ontbijt over te slaan (voor Sven hadden we nog broodjes in de auto. J) in het hotel en onze reis te vervolgen richting onze eerste echte bestemming, Gizycko*. Vanaf Hotel Oskar naar Gyzicko moesten we nog zo’n 400km rijden. Makkie dachten we, omdat dag één al zo voorspoedig verliep. Polen heeft een aantal goede snelwegen, maar een goede snelweg van Warschau naar Gizycko ontbreekt nog. Wel wordt er veel gebouwd aan de weg in Polen. We hebben bijna 7 uren gereden om veilig in Gizycko aan te komen. Ja, veilig..want geloof me: ze rijden hier als idioten. Met of zonder Wodka. Ons motto van deze vakantie was dan ook: ‘Verwacht het onverwachte in Polen.’ We waren dan ook reuze blij toen wij aankwamen op onze prachtige eerste bestemming. Wat een prachtige, rustgevende omgeving!

Reisdag 3, van Gizycko naar Warschau
Op vrijdag 2 september 2016 vertrokken we rond 9 uur sochtends richting onze tweede bestemming, namelijk Warschau**. De reis van Gizycko naar Warschau is zo’n 300km en ongeveer 4 uur rijden. De reis viel ons reuze mee. We moesten over dezelfde weg als de heen reis van Warschau naar Gyzicko. We wisten nu wat we konden verwachten en hadden ons ingesteld op een dag lang rijden. Dit alles viel reuze mee! We verbleven een weekend in deze prachtige en bijzondere stad! Ik kan alvast verklappen dat Warschau een plekje in ons hart heeft gekregen.

Polen

Reisdag 4, Warschau naar Biecz (naar de familie in Jaslo!)
Op naar onze laatste bestemming onze vakantie, Biecz***. We reden op 4 september vanaf Warschau naar Biecz, het was zo’n 354km rijden. Binnen 6 uurtjes inclusief stops waren we aangekomen op onze laatste bestemming deze vakantie. Biecz ligt zo’n 18km rijden van de familie in Jaslo vandaan. We verbleven een week op deze bestemming en legden hier alle bezoekjes naar onze familie af. Een intensieve en liefdevolle week. Waarom we niet bij de familie sliepen? Simpel, wij zijn nogal gesteld op onze privacy en vinden het heerlijk om savonds samen in alle rust de dag door te spreken. Geloof me, dit lukt niet met de gezellige Poolse familie er bij.

Reisdag 5, Biecz naar huis!
Op 10 september pakten we onze tassen en auto in om te beginnen aan onze terug reis. Omdat de heenreis en de tussenreizen zo vlekkeloos verliepen wisten wij niet wat we moesten doen. Of in een streep naar huis of toch nog onder weg een hotel pakken. Ik had de keuze voor mezelf al wel gemaakt..ik wilde dolgraag naar huis. Mijn eigen douche, eigen bank, eigen bed en mijn eigen toilet. Het was zo’n 1300km rijden en we zijn in een streep (binnen 14uur inclusief stops!) naar huis gereden. Weet je hoe blij ik was toen we thuis waren? En weet je hoe blij Sven was om zijn eigen speelgoed weer te zien? Heel blij!

Nu vraag je je vast af hoe wij dat gedaan hebben, zoveel kilometer rijden met een dreumes (oké, bijna peuter)? Ik heb weken van te voren allerlei kleine cadeautjes gescoord. Deze allemaal ingepakt, stickertje op geplakt wat het precies was en in een tas onder de stoel gepropt. Mocht Sven flauw zijn van de dvd, koekjes, snoepjes of gewoon van helemaal niks..dan kreeg hij een cadeautje. Ook kreeg hij een cadeautje als hij ontzettend lief was geweest of zomaar..ik had meer dan genoeg voor de hele reis.

Benieuwd naar alle vakantiebestemmingen en onze ervaringen? Deze komen heel snel online!

*Het verslag over onze eerste vakantiebestemming Gizycko komt donderdag 24 november 2016 online.
**Meer weten over Warschau? Op dinsdag 29 november 2016 komt mijn verslag over Warschau online.
***Meer lezen over Biecz? Op dinsdag 6 december 2016 komt mijn verslag over Biecz online.

Diana (22-03-1990), heeft een geregistreerd partnerschap met haar grote liefde M, heeft een zoontje genaamd Sven (27-10-2014), drinkt een wijntje op z’n tijd en verzint 10.000 redenen om niet te hoeven sporten.

Ook leuk om te lezen..

6 reacties

  1. Hou ervan om met de auto op vakantie te gaan, je bent vrij om te gaan waar je wilt en kan van alles meenemen. Bovendien bespaar je veel geld op vliegtickets en een auto huren. Kon je kind wel een beetje slapen in de auto? Dat is altijd heel fijn.. 😉

    Groet, Lucien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *