Derde vakantiebestemming, Biecz (Polen 2016)

Biecz

Met pijn in ons hart lieten we Warschau achter ons en reden we na onze derde en tevens laatste bestemming, Biecz. Biecz is een dorpje naast Jaslo, waar de familie woont. Onze laatste week bestaat voornamelijk uit familiebezoeken, maar ook dat wil ik graag met jullie delen. Kijken jullie mee? Vandaag onze derde vakantiebestemming, Biecz.

In dit artikel lees je alles over onze derde bestemming, bezienswaardigheden en hotspots rondom Biecz en Jaslo. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de reis hierheen? Dat lees je hier.
Heb je mijn eerste verslag gemist over onze eerste bestemming? Dat lees je hier.
En heb je mijn tweede verslag gemist over Warschau, dat lees je hier terug.

Zondag bleek een goede reisdag te zijn in Polen, het was aardig rustig op de weg en we konden lekker doorrijden. Het was even zoeken na ons verblijf. We zaten namelijk al op de verkeerde bergtop. De postcodes en adressen lopen toch iets anders dan in Nederland. Domme Hollanders. Eenmaal aangekomen bij onze bestemming keken we onze ogen uit. Een prachtig uitzicht en rust. We waren de enigen op deze ‘camping’. Sven kon zijn eigen gang gaan en wij konden zoveel lawaai maken dat we wilden. De eigenaren van dit verblijf zijn ontzettend aardig en wilden ons overal mee helpen. We kwamen het terrein nog niet oprijden of ze stonden al klaar met de sleutels van ons huisje! Ze wisten dat we uit Nederland kwamen, een klein kindje bij ons hadden en een enorme reis hadden gemaakt. Wat een gastvrijheid! Daarover gesproken, de mensen in het Zuiden van Polen zijn vele malen behulpzamer en vriendelijker dan de Poolse mensen in het Noorden (Gizycko bijvoorbeeld).  Maar goed, we pakten langzaamaan onze spullen uit, bestelden een pizza (in het Pools, credits gaan naar M.) en lieten deze bezorgen. Onze eerste dag was voor onszelf, de rest van de week voor de familie.

Biecz
img_5623
img_5624
img_5625
Maandag naar Babcia (oma), dinsdag naar een oom en tante, woensdag naar een andere oom en tante, donderdag hadden wij een ‘vrije dag’ en gingen we met een Poolse nicht (die in Engeland woont, volg je het nog?) een terrasje pakken en shoppen in Jaslo en vrijdag gingen we weer naar Babcia (oma) toe om afscheid te nemen.

Sven met Babcia
Sven met Babcia
Dit vind ik persoonlijk een hele mooie foto. Dit ben ik samen met de oma van M. :-)
Dit vind ik persoonlijk een hele mooie foto. Dit ben ik samen met de oma van M. 🙂

img_5773

Een drukke, intensieve en emotionele week. Op zaterdag hebben we langzaam aan onze spullen ingepakt en zijn we langzaamaan onze reis terug begonnen naar huis. Een reis van zo’n 1400km! We gingen trouwens met meerdere spullen naar huis dan dat we heen gingen. Tassen vol cadeaus, planten, drank en 15 kilo aardappelen. Het was eerst 30 kilo, maar die andere 15 hebben we voor bedankt. Tja, we komen in ieder geval niet met lege handen thuis.

Meer weten over Biecz en ons verblijf? Klik dan hier.
Zoals ik net al zei, de eigenaren zijn ontzettend aardig, gastvrij en spreken prima Engels.

Ik hoop dat je hebt genoten van deze vakantiereeks. Volgend jaar hopen we weer een bezoekje te kunnen brengen aan de familie en willen we weer een mini roadtrip maken. Ook dit jaar is het rijden met een dreumes/peuter op de achterbank prima verlopen.

En voor jullie, om deze reis af te sluiten..een familiekiekje in Jaslo, bij de fontein!! 😉

img_5768

Diana (22-03-1990), heeft een geregistreerd partnerschap met haar grote liefde M, heeft een zoontje genaamd Sven (27-10-2014), drinkt een wijntje op z’n tijd en verzint 10.000 redenen om niet te hoeven sporten.

Ook leuk om te lezen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *