De flesvoeding TAG

Flesvoeding TAG

Voor de geboorte van Sven stond ik niet te springen om borstvoeding te geven. Maar toen ik eenmaal van de OK kwam, kwam er een oer instinct naar boven en MOEST en zou ik borstvoeding geven. Maar naar drie dagen borstvoeding gegeven te hebben bleek dat ik helemaal niets te bieden had..vandaag voor jullie de flesvoeding TAG, omdat borstvoeding niet vanzelfsprekend is. 

De flesvoeding TAG
De flesvoeding TAG kwam ik tegen bij Momambition.nl en is in het leven geroepen door Sander & Daantje. Een super initiatief vind ik zelf.

Ben je direct na de geboorte begonnen met flesvoeding geven of ben je overgestapt van borstvoeding op flesvoeding?
Wij zijn begonnen met borstvoeding maar na drie dagen zijn we overgestapt op flesvoeding. Toen Sven na drie dagen nog steeds niets binnen kreeg en het hele ziekenhuis bij elkaar huilde. Ik trouwens ook, kraamtranen en wat deden mijn borsten/tepels pijn! Werd M. ontzettend boos op de verpleging en smeekte om een flesje. Zij waren het er niet mee eens want borstvoeding was vele malen beter en het moest allemaal nog op gang komen. Wij hielden voet bij stuk. Een uur later hadden wij een tevreden mannetje en een gelukkige mama!

Gebruik jij liever de term kunstvoeding of flesvoeding?
Wij hebben altijd en nog steeds de term flesvoeding gebruikt. Waarom, geen idee.

Waarom heb je de keuze gemaakt voor/ ben je overgestapt op flesvoeding?
Mijn lichaam maakte deze keuze aangezien ik niets te bieden had. Na drie dagen martelen waren wij er wel klaar mee en hebben wij gesmeekt in het ziekenhuis om een flesje.

Wat is jouw mooiste flesvoedingsfoto?
Dit is mijn allermooiste flesvoedingsfoto. De foto is genomen in het ziekenhuis, hier krijgt Sven (na lang zeuren) zijn allereerste flesje van zijn papa.

De flesvoeding TAG

Voor welk merk kunstvoeding heb je gekozen en waarom?
In de eerste 9 maanden hebben wij Nutrilon Standaard gebruikt, daarna zijn wij over gegaan op Kruidvat eigen merk.

Welke fles gebruik je, en waarom heb je voor deze fles gekozen?
We hebben alle flessen gebruikt. We begonnen met Dr. Brown, Advent, eigen merk en eindigden met Difrax. Deze speen vond Sven het fijnste en kreeg door deze fles minder krampjes. Terwijl wij juist om die reden de Dr. Brown fles hadden aangeschaft. Elk kind is anders toch? Haha..

Doe je wel eens iets met de verhouding water en poeder?
Wij deden wel eens iets minder water in de fles zodat de voeding iets dikker werd. Dit tegen krampjes. Ook deden we tegen de nacht er een eetlepel Nutrix er doorheen.

Ben je wel een tegen (voor)oordelen aangelopen omdat je een fles geeft? Zo ja: welke?
Toen Sven na drie dagen nog steeds niets binnen kreeg en het hele ziekenhuis bij elkaar huilde. Ik trouwens ook, kraamtranen en wat deden mijn borsten/tepels pijn! Werd M. ontzettend boos op de verpleging en smeekte om een flesje. Zij waren het er niet mee eens want borstvoeding was vele malen beter en het moest allemaal nog op gang komen. Wij hielden voet bij stuk. Een uur later hadden wij een tevreden mannetje en een gelukkige mama!

Veel moeders die borstvoeding geven omschrijven dat als “het meest bijzondere van het moederschap”. Wat is voor jou het meest bijzonderste aan het moederschap?
Dat je er zoveel voor terug krijgt. Zoveel (onvoorwaardelijke)liefde, warmte, knuffels, glimlachjes..

Borstvoeding schijnt te helpen om je zwangerschapskilo’s snel kwijt te raken. Hoe lang heb jij daarover gedaan al “flesvoedingsmoeder”?
Ik hield na de keizersnede veel vocht vast. Door veel te wandelen ben ik deze overtollige kilo’s wel verloren. Al pas ik, twee jaar later, nog steeds niet alle broeken die ik voor mijn zwangerschap droeg.

Wat vind je het prettige aan het geven van flesvoeding?
Dat ook papa er snachts uit kan en mag om een flesje te geven.

Wat vind jij de fijnste manier om de fles te geven?
Heerlijk op de bank onder een dekentje genietend van het kleine wondertje in mijn armen. Ah jongens, ik mis dit zo!

Hoe regel jij het met de flesjes als je onderweg bent?
Ik had altijd een koud flesje water en een thermosfles met warm water bij mij en bakjes met kunstvoeding er in. Zelfs toen Sven bijna 6 maanden oud was gingen wij met de auto op vakantie naar Polen. Dit ging prima.

Hoe vaak geef je het flesje uit handen aan andere mensen?
Wij waren erg makkelijk. Mensen die dicht bij ons staan en die wij blindelings vertrouwen mochten Sven wel een flesje geven. Al vond ik het zelf de ene keer het makkelijker dan de andere keer.

Wat wil je nog meer kwijt aan flesvoeding?
Ik denk dat alles wel gezegd is wat ik vind en denk over flesvoeding. Ik vind dat iedereen zijn/haar eigen keuze mag maken en mag vinden van het geven van fles- of borstvoeding.

Wat vonden jullie van deze TAG? 

Diana (22-03-1990), heeft een geregistreerd partnerschap met haar grote liefde M, heeft een zoontje genaamd Sven (27-10-2014), drinkt een wijntje op z’n tijd en verzint 10.000 redenen om niet te hoeven sporten.

Ook leuk om te lezen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *